dr. Cocora Beatrice
Ügyfélközpontú ügyvédi szolgáltatások
 • kedvező díjszabással
 • több nyelven
 • Budapest szívében!

Három munkanyelven dolgozunk
 • magyar
 • román
 • angol

Csomagajánlat
KITELEPÜLŐ CSOMAG KITELEPÜLŐ CSOMAG
dr. Cocora Beatrice

HÍREK

« vissza

Ingatlan vásárlásnál fizetendő illetékszabály-változás!

INGATLAN VÁSÁRLÁSNÁL FIZETENDŐ ILLETÉKSZABÁLY-VÁLTOZÁS!

Jó hír az ingatlant eladó vásárlóknak! / Vești bune pentru cumpărătorii de imobil care au vândut în prealabil un imobil! / Good news for real estate buyers who previously sold real estate!


HU
Jó hír az ingatlant eladó vásárlóknak!
Az Illetéktörvény január 1. napján hatályba lépett változása: lakásvásárlásnál már nem csak az azt megelőző 1, hanem az előző 3 éven belül eladott lakás értékét lehet levonni a vásárolt ingatlan után fizetendő (4%-os) illeték alapjának, ill. az illetékmentesség megállapításánál. A korábbi szabályozás 1 évet tartalmazott. Az viszont nem változott, hogy a lakásvásárlás UTÁN eladott lakás értékét csak akkor lehet levonni az illetékalapból, ha azt a vásárlást követő egy éven belül értékesítették.
Ingatlan adásvétellel ügyében keressenek bizalommal, ez irodám fő szakterülete!

RO
Vești bune pentru cumpărătorii de imobil care au vândut în prealabil un imobil!
Începând din 1 ianuarie, la cumpărarea unui imobil nou în Ungaria, la stabilirea taxei de dobândire a proprietății (de 4% din valoarea de cumpărare) se va putea scădea valoarea unui imobil vândut cu 3 ani înaintea tranzacției, nu numai cu 1 an înaintea tranzacției, cum a fost până acum. A rămas însă neschimbat că la vânzarea unui imobil DUPĂ cumpărare, se va putea deduce din baza de impunere numai valoarea celui vândut cu 1 an după cumpărare.
Contactați-ne cu tranzacții imobiliare, este domeniul nostru principal de expertiză!

ENG
Good news for real estate buyers who previously sold real estate!
From January 1st, those who buy real estate in Hungary, when paying the real estate acquisition tax (of 4% from the purchase value) can subtract from the value of the real estate they purchase the value of a real estate property sold 3 years prior to the purchase, not just 1 year prior, as the rule was up until now.
Sellers and buyers of real estate properties, contract[font=" times="" new="" roman",="" serif] us with your real estate transactions, it is our main area of expertise![/font]« vissza


Ügyfélközpontú ügyvédi szolgáltatások
 • kedvező díjszabással
 • több nyelven
 • Budapest szívében!

Három munkanyelven dolgozunk
 • magyar
 • román
 • angol

Csomagajánlat
KITELEPÜLŐ CSOMAG KITELEPÜLŐ CSOMAG
Cocora Legal
Dr. Cocora Beatrice ügyvéd
Telefon: +36 30 6824766 - E-mail: mailto:dr.beatrice@cocora.hu
A Budapesti Ügyvédi Kamara tagja: www.bpugyvedikamara.hu

Jognyilatkozat
A honlap tartalma – ahol más szerző nincs kifejezetten feltüntetve – dr. Cocora Beatrice ügyvéd szellemi alkotása és jogi oltalom alatt áll; felhasználása és többszörözése csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulása alapján engedélyezett. A COCORA Legal logó védjegyoltalom alatt áll. A honlap idézése megengedett, feltéve, hogy a további felhasználás nem üzleti célból történik, és a forrás feltüntetésre kerül.
A honlapon elhelyezett közlések nem tekinthetők szerződési ajánlatnak vagy ajánlat elfogadásának, sem jogi tanácsadásnak; e közlések nem kötik az ügyvédet/Ügyvédi irodát; ezek célja kizárólag a nyilvánosság tájékoztatása.
A honlap tartalmát az ügyvéd/Ügyvédi iroda részben vagy egészben bármikor jogosult megváltoztatni!
A honlapon elhelyezett linkkel hivatkozott, harmadik személy által fenntartott külső oldalak tartalmáért az ügyvédet/Ügyvédi Irodát semmiféle felelősség nem terheli.